1) Aracınızın motoruna uygun lpg kitini belirleme.

2) Seçilen LPG kitine bağlı tank şekli ve hacmini belirleme

3) Aracınızın marka ve modeline göre tesisat şeması ve proje çizimi

4) Yaklaşık 6-7 saat sürecek montaj gününün belirlenmesi

5) Montaj işleminin sırasıyla (Hortum tesisatı, Elektirik tesisatı, Motor bölümü tesisat elamanları, Tank montajı, İç bölüm tesisatı) yapılması

6) Mühendisimiz tarafından sırasıyla yapılan Testler: (Basınç testi, Sızdırmazlık testi, Elektirik devreleri testi)

7) İlk sürüş ve Kalibrasyon ayarları için LPG dolumu.

8) Kalibrasyon ayarları:(Marş, Rolanti, Sıralı sistemde sıcaklık ayarı, Yakıt sarfiyat kalibrasyonu

9) Projenin onayı Fatura kesilmesi ve aracın teslimi

10) Tüm evraklarınız ve %60'a varan yakıt tasarrufu sağladığınız aracınızla birlikte Makine Mühendisleri Odasına giderek LPG ve aracınızın onaylanması.

Benzinli araçların tümüne LPG dönüşümü yapılabilir. Farklı firmaların farklı motor çeşitleriyle uyumlu LPG markalarının kitleri tercih edilmeli ve mutlaka LPG takılmadan önce gerekli tüm bakım ve onarımları yapılmış olmalıdır.
Hayır aracınızın garanti dışı kalmaz. UĞUR OTOGAZ olarak servis garantisi devam eden 0 km. araçların LPG dönüşüm işlemlerini servis garntisi bozulmadan yapıyoruz.
Otogaza dönüştürülen binek araçların yakıt sistemi benzin tüketimine göre tasarlanmış olduğundan, LPG kiti ve montajı aracın özelliklerine uygun şekilde değilse, karşılaşılabilen en büyük iki problem aracın olması gerekenden daha fazla yakıt harcaması ve araç performansında benzinli kullanıma göre oluşan güç kaybıdır. Kullanılan gazın kalitesi ile birlikte kitin araca uygun olmaması veya montajın araca uygun yapılmaması, montaj sonrasında yapılması gereken testlerin eksikliği veya motor bakımının yapılmamış olması, otogaz kullanan araçtan alınabilecek performansı düşürmektedir.
LPG kullanan bir aracın bakım gereksinimleri benzinli bir araçtan farklı değildir. Ancak, çift yakıtlı bir sistem olduğundan aracın benzin ile ilgili sistemlerinin çalışır durumda kalması için belirli aralıklarla benzin ile çalıştırılmalıdır.
Yakıt tasarrufu %50 civarındadır. Tasarrufu şu şekilde özetlemek daha doğru bir yaklaşımdır. 100 km. de 8 litre benzin tüketen bir otomobil aynı mesafede 10 litre LPG tüketirse son derece doğru bir montaj yapılmış sayılabilir. Yani motorlar LPG de benzine göre %10-20 civarında litre bazında daha fazla yakıt tüketebilir. Ancak bu yeterli bir sonuç değildir. Bunun yanı sıra şu özelliklerinde bir arada olması gerekir.
- Sabah çalışma zorluğu olmayacak,
- Araç yolda benzine atmayacak ve sürüş esnasında stop etmeyecek,
- Benzin performansından belirli bir güç kaybı oluşmayacak,
- Uzun vadede sık sık arıza çıkarmayacak,
- Yedek parçası garantili ve ucuz olacak, - Motor garantisi olacak.
Yapılan montaj tasarruf sağlarken aynı zamanda bunlarıda bir arada sağlarsa keyifli olabilir
Aracın yakıtını etkileyen bir çok etken vardır. LPG de çok yaktığını, çok iyi bir benzin yakıt ölçümü yapıldıktan sonra çıkan verilerle söylüyorsak ancak gerçek çözüme ulaşırız. Çünkü yeni nesil dönüşüm kitlerinde her şey neredeyse otomatik. Yakıt ayarı da otomatiktir. Eğer araçta kaçak yoksa ve ehil kişilerce, standarda uygun montaj yapılmışsa yakıt fazlalığı problemi LPG ile ilgili değildir. Yeni nesil kitlerde yakıtla ilgili dikkat edilecek en önemli husus ayar dediğimiz kalibrasyon işlemi aracın mevcut benzin değerlerine göre yapıldığı için, benzin değerleri doğruysa iyi ayar, benzin değerleri kötüyse kötü ayar yapılmış olur. Bu da aracın yakıt değerlerini etkileyen en can alıcı noktadır. Hülasa aracın benzin değerleri düzgünse LPG de mükemmele yakın verim alırsınız ve çok ekstrem durumlar hariç yakıt problemi yaşamazsınız.Lpg regülatörünün çok iyi ısınıyor olması gerekir.Eğer motor suyu regülatör içinde çok iyi çevrim yapamıyorsa,regülatör lpg akışından dolayı soğuyacak ve lpg yi tam olarak buharlaştıramıyacaktır.Buda yakıtın artmasına neden olacaktır.